Перша розмова. Обміри. Анкета з технічним завданням. Референси. Такі дії ми проходимо з новими клієнтами для знайомства з їх родиною, мріями,  думками щодо майбутнього інтер’єру. Для розуміння напрямку, в якому має створюватися проект. Кожен дизайнер, який має певний досвід та з повагою відноситься до своєї роботи, завжди запропонує замовникам трохи більше, ніж вони самі собі уявляли. Для нас не існує замкнутих просторів. Ми обмежені лише периметром квартири, залізобетонними або опорними конструкціями та коммунікаціями. Ще, звісно, законодавством України. Може здатися, що цей перелік суттєво скорочую варіативність планувань. Але, насправді, ні. Далі починається справжня магія, майже на грані Булгаківського п’ятого виміру.

Ми отримали на старті двокімнатну квартиру з довгою, але вузькою кухнею, та двома окремими кімнатами. В ТЗ прописали на кухні поставити гостьову канапу. Одну з кімнат віддати під дитячу, а батьки погодилися спати на дивані, лише для того, щоб центральне приміщення поєднувало функцію і спальні і повноцінної вітальні. Можна було трохи розширити коридор, щоб в нього винести усі зони збереження.  Санвузол мав достатню площу, для розташування усіх необхідних приладів. Але… 2019 рік на дворі, а в квартирі, площею в 65 квадратів не знайти справжню спальню? Це був виклик і ми почали експерементувати.  Виявилося, що приміщення має несподіваний бонус. Усі вентиляційні шахти знаходяться поза її межами. А сто міліметрові каналізаційні стояки заходять в мешкання одразу в двох місцях! Несподіване рішення змінити місцями санвузол та кухню дозволили нам найбільше приміщення виділити для кухні-студії, санвузол трохи змінив пропорції, але по площі залишився майже таким самим. Дитяча зайняла центральну кімнату, а вузька колишня кухня стала спальнею. Навіть знайшлося місце для господарскої шафи, в якій сховалася пральна та сушильна машини. І все це в рамках закону!

Залишалося діло за малим, знайти форми та кольори, які б задовольнили замовників. Результат нашої вдалої проектної роботи ви можете подивитися нижче.

 

Дизайн і візуалізація: Євгенія Гавриленко

Керівник проекту: Альона Яворська

Please follow and like us: